Onze dames trokken zondag naar de Pantershal om de return te spelen van dé derby van het seizoen. Na tegenvallende resultaten door de ontelbare blessures de laatste weken stond de thuisoverwinning tegen de buren toch nog steeds mooi te blinken in het geheugen. We konden maar liefst op 11 speelsters rekenen, een zwaar contrast met de voorbije 10 wedstrijden. De komst van Jasmien en Trees zorgde een paar week geleden terug voor een boost maar ook Ann en Sofie kwamen terug uit hardnekkige blessures.

Coach Decker startte met Cyn-Mien-Sanne-Trees en Lotte. Het werd een zeer moeizame start en na 6 minuten keken onze dames tegen een 9-3 achterstand aan. Niet alleen in offense draaide het aanvankelijk niet super maar ook de defense kon beter. Plots werden onze ladies wakker, na de time-out en de inbreng van Sofie vielen ook de shots van Sanne binnen, 13/13 einde eerste quarter. Terug in de match. Nagelbijten.

Bij de start van het 2de quart liep alles wel heel vlot, zowel in offense als defense ging het perfect, en de thuisploeg vond geen antwoord. Zowel Sofie, Sanne, Lotte als Lien shotten vanuit alle hoeken binnen. Aan de overkant het tegenovergestelde, er ging geen bal binnen bij de Panters. Veel sfeer was er niet in de Pantershal maar de Grembergse supporters trokken grote ogen bij een 18/32 ruststand na een 0-15 run.

Nog bekomen van euforie en het gezaag begon plots aan tafel. Sebastiaan zette terecht 4 fouten bij Van Zande maar blijkbaar vond de thuisploeg dat verkeerd. Als de arbiters 4 keer dezelfde nummer aanduiden, lijkt er weinig discussie mogelijk. Een aantekenaar kan alleen maar de arbiters volgen. Op dat ogenblik was de foutenlast trouwens veel zwaarder voor ons en stonden er ook bij Sofie 4 fouten te blinken.

De start van het 3de quart ging gelijk op maar het was duidelijk dat het bij de thuisploeg niet wou draaien die namiddag. Na de 5de fout voor Van Zande en de minimale wisselmogelijkheden bij Panters zag het er helemaal niet goed meer uit. Coach Decker kon het tegenovergestelde doen en ook alle bankzitters hun minuten gunnen. Toen ook Trees en Mien begonnen te scoren liepen onze dames het dubbele uit, 22-44 en dus leek een nieuwe stunt in de maak. 23-47 eind 3de quarter.

Wat concentratieverlies en wat fysieke moeite op het grote plein zorgde er voor dat we traditioneel het laatste quarter verloren… maar eerlijk… iedereen zag dat we dit niet meer uit handen konden geven en na een paar ambetante nederlagen tegen haalbare tegenstanders waren we allemaal gelukkig… de verdiende 7de overwinning van het seizoen maar vooral de 2 op 2 tegen de buren zorgden voor een cava-feestje! 43-59 eindstand.

Merci ladies!
Het was top!

Scores

Cynthia 2, Aurélie, Astrid, Lien 6, Jasmien 6, Sanne 19, Sofie 11, Ann 2, Tina, Trees 6, Lotte 7.

< Terug naar overzicht Nieuws