Beste leden,
Beste sympathisanten,

We hebben reeds 2 maand rust achter de rug. Nog 1 maand of voor sommigen anderhalve maand te gaan en jullie kunnen er weer invliegen! Dit seizoen viert Basketbalclub Onderons de gouden verjaardag. Onze club bestaat 50 jaar! Dit laten we niet zomaar voorbij gaan. Meer info volgt nog.

Er is ook nieuws vanuit de basketbalbond. De Vlaamse Basketballiga zal in de toekomst verder gaan als Basketbal Vlaanderen. Dit om de link en de samenwerking te verduidelijken met Sport Vlaanderen. De afkorting VBL zal dus niet langer gebruikt worden.

We zijn volop bezig met de wedstrijdkalender voor het komende seizoen. Het wordt er niet makkelijker op want ondertussen heeft onze club maar liefst 10 ploegen in competitie! Ook de voorlopige trainingsuren voor het komende seizoen zijn bekend. Let op! Wegens het drukke schema van sommige coaches kan dit wel nog wijzigen. In augustus zal iedereen nog moeten trainen in sporthal Scheldedreef, daarom is er ook maar een beperkt aanbod voor onze jeugdploegen tijdens deze periode. Vanaf 1 september zou de zaal in de school opnieuw beschikbaar moeten zijn. Verduidelijking kan je vinden op pagina 3.

In augustus verwachten wij, zoals van onze andere jeugdspelers, dat alle microben U10-spelers op training zullen aanwezig zijn. Zij zullen door de coaches in 2 groepen verdeeld worden om als team microben A en microben B verder te gaan. De 2 ploegen blijven wel 1 keer in de week op hetzelfde moment trainen, al is het met 2 verschillende coaches. Wij willen er wel op wijzen dat beide ploegen evenwaardig zullen begeleid worden.

Zaterdag 2 september starten we het 2de seizoen Multimove met Buzzer. Dit jaar is dit voornamelijk voor kinderen van 2011, 2012 en 2013. Degene van 2011 mogen dit combineren met de trainingen van de U8 op woensdag. Kinderen die van 2014 zijn en al een heel jaar peuterklas volgen, krijgen ook de kans om deel te nemen. De les gaat steeds door tussen 9 en 10u op zaterdagochtend.

Op zaterdag 9 september organiseren we met de club een startdag. Op deze dag gaan er 3 jeugdwedstrijden door maar zijn er vooral, indien mooi weer, buiten enkele activiteiten voorzien. In de cafetaria delen wij tussen 12u30 en 15u00 de steunkaarten uit die bij het lidgeld horen. Het is de bedoeling dat iedereen deze persoonlijk komt halen. Alle sportende leden hebben ook recht op een korting via hun mutualiteit. Breng jouw papier mee, en wij brengen dit in orde voor jou. Onze nieuwe leden mogen ook hun sporttas in ontvangst nemen. Tevens kunnen er t-shirts en sweaters van de club besteld worden.

Nog op 9 september zal er uitleg gegeven worden over hoe wij jullie sportieve hulp kunnen gebruiken binnen onze club. Of het nu bij de seniores is om de wedstrijdtafel te doen of bij de allerkleinsten, wij hebben wel degelijk jullie hulp nodig. Om 15u00 zal er een cursus georganiseerd worden om het wedstrijdblad (vanaf U12) te leren. Om 16u30 zal er uitleg gegeven worden over de werking van de 24 seconden en het scorebord. Wij willen graag iedereen van harte uitnodigen op beide momenten. Spreek met enkele medespelers of andere ouders af zodat jullie gedurende het seizoen elkaar kunnen afwisselen. Hoe meer mensen dit leren, hoe minder tijdrovend gedurende het seizoen jullie hulp hoeft te zijn. Schrijf jullie nu in om deze uitleg te volgen via nicolasvandamme@telenet.be De mensen die interesse hebben maar niet aanwezig kunnen zijn, contacteer ik om later een eventueel 2de moment te organiseren.

Wij willen nogmaals uitdrukkelijk vragen, aan al onze huidige leden die ingeschreven zijn bij Basketbal Vlaanderen, om jullie rijksregisternummer door te mailen naar vanessa.geubels@outlook.com Dat wil zeggen dat wij alles voor 15 juli moeten binnen hebben want per ontbrekend rijksregisternummer zal de club een boete moeten betalen.

Nog in bijlage vinden jullie het medisch getuigschrift 2017/2018. Alle medische fiches moeten binnen zijn voor of tijdens de 1ste training van de ploeg waar men speelt. Wie niet in orde is, idem in verband met het lidgeld, traint niet mee. Ook voor seniores gelden deze regels. Het is moeilijk voor ons om tijdig een licentieboek te maken als niemand in orde is. Let er op dat de dokter steeds GESCHIKT omcirkelt en ONGESCHIKT doorstreept. De ingevulde fiches kan je droppen of opsturen in de brievenbussen van
Linda –> Denstraat 16A – 9200 Grembergen
Sofie –> E. Hielstraat 20 – 9200 St Gillis Dendermonde
Nicolas –> Ringenhof 15 – 9240 Zele

Wij wensen iedereen nog een prettige vakantie!

Het bestuur van BBC Onderons Grembergen

< Terug naar overzicht Nieuws