Beste leden,
Beste sympathisanten,

Volgend seizoen zullen we met onze club opnieuw in de Gemeentelijke Basisschool kunnen spelen. We krijgen toch de toestemming van het Departement Competitie van de Vlaamse Basketballiga om een extra jaar aan te treden in de school. Zo kunnen onze heren A ook in 3de provinciale aantreden in onze geliefde thuisbasis. Wij zijn blij te kunnen melden dat we dus niet tussen 2 zalen moeten switchen volgend seizoen. Nu maar hopen dat de werken aan het dak van de school tijdig zullen klaar zijn.

Uiteraard zijn de terreinproblemen hier niet mee van de baan, het blijft een te klein plein en op termijn zullen we sowieso moeten verhuizen naar de sporthal in de Scheldedreef. Wij blijven dan ook hopen dat stad Dendermonde er alles aan zal doen om ons zo vlug mogelijk van een geschikte accommodatie te voorzien in de Scheldedreef. De droom voor een nieuwe sportvloer blijft leven.

Onze coaching-staff voor volgend seizoen is zo goed als compleet, voor zowel onze heren als onze dames zal coach Geert De Decker op post blijven. Gill De Smedt blijft coach bij de B-ploeg. Onze nieuwe jeugdcoördinator Maaike De Prins zal komende 2 weken overleggen met de coaches hoe ze volgend seizoen zullen aanpakken. Naast onze vaste waarden Charlotte Rombaut en Roy Coppieters verwelkomen we Inoa De Pauw, Raf Delagaye en Ann Waterschoot. Zij zullen de trainerskern versterken.

Volgend seizoen zal het systeem van de U8 met 2 keer 3 tegen 3 op een half terrein blijven bestaan. Bij de U10 zijn er echter volledige nieuwe regels, en zullen we vanaf volgend seizoen 4 tegen 4 spelen. Indien al onze microben blijven basketten, zijn we volgend seizoen met heel wat spelertjes, daarom zullen zij verdeeld worden in 2 ploegen. Hoe en wanneer dit zal gebeuren, zullen de jeugdcoördinator en de coaches laten weten aan de start van het seizoen.

In september zijn alle ouders uitgenodigd om het wedstrijdblad te leren invullen en het scorebord te leren bedienen. Onder voorbehoud, als we dus in de zaal mogen vanaf 1 september, zullen er zaterdag 2 september infomomenten zijn met uitleg over het wedstrijdblad bij de U8 en U10, het gewone wedstrijdblad en daarna het scorebord. Uren volgen later, naar gelang de wedstrijdkalender zal bekend worden. Wie niet kan komen, geen probleem, er zullen gedurende september nog infomomenten zijn. We willen graag zo veel mogelijk ouders dit leren, hoe meer mensen dit kunnen, hoe meer jullie de taken kunnen verdelen.

Groeten,
Het bestuur

< Terug naar overzicht Nieuws