Beste leden,
Beste sympathisanten,
Hierbij de kalender voor komende weken:

Vrijdag 7 september is het weer kermistijd in Grembergen. Reus John van den Basket loopt ook mee! Uiteraard roepen wij al onze leden om mee te stappen met hem, liefst in groene kledij van onze club. Verzameling om 19u00 aan café den Hof, de start is voorzien om 19u30. Trainingen op deze vrijdag worden geschrapt zodat iedereen aanwezig kan zijn.

Alle jeugdtrainingen zijn ondertussen van start gegaan, alleen de multimove en balschool starten pas op zaterdag 8 september, respectievelijk om 9u00 en 10u00 in Gemeentelijke Basisschool ’t Kraaiennest. Nog op deze zaterdag spelen alle jeugdploegen van de hoge ringen hun 1ste thuismatch in de Scheldedreef.

Alle leden (ook niet spelende!!!) worden zaterdag 8 september verwacht in de cafetaria van sporthal Scheldedreef

Dagindeling voor 8/9. Start 09u30 – einde om 19u15, liefst op volgende uren:

vrijdagavond 21 september – bijscholing blad en 24 sec.

Op elke thuiswedstrijd hebben wij minstens 3 aangesloten mensen nodig, iemand die de chrono doet, iemand die de 24 seconden gaat bedienen en ook iemand die gewoon afgevaardigde is in het publiek. Op verplaatsing heb je iemand nodig die het wedstrijdblad invult en iemand die eveneens gewoon afgevaardigde is. Dit zijn taken die door de ouders worden uitgevoerd. Omdat heel wat mensen hier schrik van hebben, gaan we op vrijdagavond 21 september nog eens 2 korte cursussen houden. Enerzijds voor de spelregels duidelijk te maken van de 24 seconden en anderzijds om het wedstrijdblad te leren. Let op! Wij voorzien ook een cursus voor het wedstrijdblad bij onze lage ringen, dit ziet er immers helemaal anders uit. Gelieve jullie op voorhand in te schrijven.

Nieuwe sporthal

Na al die jaren miserie kunnen we eindelijk zeggen tegen jullie; ja er komt officieel een nieuwe sporthal. Als alles volgens plan gaat zal de bouw daarvan starten na onze laatste matchen in april 2020 en normaal gezien klaar zijn ten laatste september 2021. Uiteraard zijn dit richtdata en kan niemand deze garanderen. De sporthal komt dus gewoon op dezelfde site waar ze nu ligt, in de Scheldedreef.
Tot de tijd van de afbraak heeft stad Dendermonde gezorgd dat we nog 2 seizoenen kunnen spelen op een voorlopige vernieuwde vloer. Dat kunnen we alleen maar toejuichen en hopelijk zijn er nu ook minder blessures. Wij verkiezen om de komende 3 jaar sowieso met de kinderen van de lage ringen in de school te blijven. Het is wel de bedoeling, eens de nieuwe sporthal staat, om alle wedstrijden te laten doorgaan in de nieuwe sporthal. In de breedte van het gebouw kunnen we dan steeds 2 wedstrijdjes van de lage ringen, tegelijk laten doorgaan. Door de grootte van de onze club zullen we wel blijven gebruik maken van de sporthal in de Rootjensweg.

Herfststage

Net zoals de voorbije seizoenen bieden wij ook dit jaar een herfststage aan. Omdat Allerheiligen valt op donderdag zullen we de stage doen van maandag 29 tot en met woensdag 31 oktober. ’s Ochtends komt de groep van de lage ringen aan de beurt, in de namiddag die van de hoge ringen. Meer info volgt er eind september.

Iedereen heel veel plezier gewenst bij de start van het nieuwe seizoen!

Het bestuur van BBC Onderons Grembergen

< Terug naar overzicht Nieuws