We delen allen in deze club dezelfde passie… basketbal… als een team… onderons!

Zaterdag 8 september 2018 is er weer ééntje voor mijn memoires. Dat is wat onze goeie vriend Robert mij zei na de wedstrijd van onze dames…

Laten we deze dag eens nader bekijken.

Om 8u20 belt onze jeugdcoördinator (mijn vrouw Maaike, red) om te zeggen dat de sleutels niet in het vogelhuisje hangen. Hoe is dat nu weer mogelijk?! Eerste les multimove gaan voorbereiden en om 8u40 uiteindelijk maar binnen geraken. Je zou voor minder de moed verliezen. Ondertussen vertrek ik alvast naar onze andere thuisbasis, sporthal Scheldedreef. Een cafetaria waar we ons volledig in genesteld hebben, zelf 2 nieuwe grote koelkasten aangekocht en dan die gordijntjes die ons Linda heeft voorzien… fenomenaal. Het kan niet meer stuk, wat gaan we ons hier goed voelen de komende 2 seizoenen. Terwijl ik de computer installeer, krijg ik al de eerste leden over de vloer. Eerst nog mijn 4G netwerk voorzien op de laptop want Wifi kan je onmogelijk verwachten in een sporthal van de jaren 70.

Om 11u start de eerste wedstrijd. Het is een succes dat we samen met onze nieuwe coach Louis-Philippe aan 7 jongens geraken. Met dank aan Storm en Seppe van de U12. We weten dat het een moeilijk seizoen gaat worden voor de U14, het vertrek van 4 pupillen naar de buren ligt mij nog steeds zwaar op de maag. Maar we kunnen onze 6 spelers toch niet in de steek laten? Zij basketten ook graag, moeten zij dan het slachtoffer worden van het vertrek van anderen? Uiteraard niet! Soit, coach Michiel van de U16 kwam als geroepen want we hadden toch wel gezworen dat Robert niet meer mocht helpen bij de chrono’s van de jeugdploegen! Gelukkig is Jannis op tijd voor de boel te fluiten want ook onze arbiter blinkt uit in afwezigheid. En ze hebben gevochten als leeuwen ons jongens, wat kan het ons schelen dat ze geen enkele score lieten optekenen in de eerste helft! Als ze met zo een mentaliteit alle matchen zullen aanvangen, kunnen we niet anders dan fier zijn!

Terwijl er heel wat mensen hun identiteitskaarten laten inlezen, is er wel een probleempje met de kids-id. Niets nieuw, want de bond had mij al iets laten weten dat de helft van de kids id’s foutmeldingen weergeven. Als er dan ook nog id’s tussen zitten die de software niet kan lezen omdat ze destijds zelf een verkeerde geboortedatum hebben ingegeven, ja dan loopt het natuurlijk wel heel fout. Soit al bij al mag ik niet klagen, het gaat vlotter dan verwacht en ook mijn verbinding via de iPhone loopt op wieltjes. Heel veel dank aan Vanessa om een eerste shift voor haar rekening te nemen en Sofie voor de tweede. En achter de toog is er plezier, onze ondervoorzitter haalt zelfs verhalen naar boven van geitepoepers! En bepaalde leden onderons hebben een zware nacht gehad… een zeer zware… leve de kermis.

Dat Michiel zijn U16 voltallig ging zijn hadden we verwacht, maar ze hebben toch wel verdikke hun tanden stuk gebeten op de Condors. Het is fijn om te zien dat de sporthal zo gevuld is met tal van thuis -en uitsupporters! Voor een jeugdwedstrijd zo een opkomst hebben, is echt wel top. Uiteindelijk werd het een lage score, wel met een +10 gewonnen, echt super! En zeker nog plaats voor nog meer progressie! Top mannen! Dat er dan ook nog spelers blijven om de U18 van coach Raf uit de nood te helpen doet nog meer deugd. Het gaat goed vandaag, op een aarzeling van het oude Scheldedreef-scorebord na, kunnen we alleen maar tevreden zijn van wat onze jeugdspelers en onze ploegverantwoordelijken allemaal laten zien. Het is jammer dat onze mannen van de U18 de wedstrijd niet konden winnen want het zat er echt wel in. Volgende keer beter gasten, jullie hebben laten zien zeker niet te moeten onder doen voor Meetjesland. En ja hoor, we gaan nog ploegen tegenkomen die te laag zijn ingeschreven dit seizoen. Dat wil niet zeggen dat jullie ze allemaal gaan verliezen!

Tijdens de wedstrijd van de kadetten stromen ook onze dames binnen. Nu ja, stromen, ze zijn zeker niet met 12 hoor, een nummer dat ik op 31 mei in mijn ledenlijst had staan. Achtereenvolgens blessure, werk, ziekte en 2 ja-wat-eigenlijk- komen we uit op 7. Neem daar ziekte en een trouwfeest van de zus bij, en toen waren ze nog met 5. Een verhaal dat ik in heel mijn carrière als ploegverantwoordelijke en secretaris nog nooit heb meegemaakt. De ene zijn verhaal is het andere niet, dus ik wijs niemand met de vinger. De speelsters die met een blessure uit zijn of ziek zijn wens ik heel veel beterschap toe. Ik hoop echt jullie vlug terug te zien want de club heeft jullie nodig. Ondertussen zoeken we naar speelsters, zowel de coach als ik, we doen écht ons best om dit op te lossen. Dat verdienen jullie, zeker na die berenmatch tegen 9 kadetten. Quarter 4 en onze 5 meisjes bepalen het tempo, gewoon stuk zitten maar toch zo goed dat ze maar liefst 10 punten uitlopen. De foutenlast was te verwachten en met 3 op een terrein staan laatste anderhalve minuut is wel heel speciaal… maar Houtem krijgt geen bal meer door het net. Dat jullie 5 en de coach dit winnend kunnen afsluiten, dat is gewoon meer dan geweldig. Proficiat dames! Geef de moed niet op!

Terwijl Sarah mij helpt bij de input van de laatste leden, Robert weer naast Leo staat in de kantine, Linda haar favoriete rol als terreinafgevaardigde waarneemt en Koen mij helpt bij de wedstrijdtafel is het tijd voor de eerste speeldag van onze heren. Coach Peter kan ondanks de afwezigheid van Louis maar liefst rekenen op 11 andere spelers. Ondanks de aarzelende start (2-8) zijn de mannen daarna nooit meer in de problemen gekomen, bij de rust was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Promovendus Meetjesland speelde waarschijnlijk niet zijn beste wedstrijd, maar dat is uiteraard mede onze verdienste. Alle 11 de spelers hebben hun taken volbracht, hun minuten gekregen, ze hebben er voor gevochten. Vorig seizoen moesten we nog tot de 3de speeldag wachten voor een eerste overwinning, dus dit doet uiteraard enorm deugd. En volgende week staat er een niet zo favoriete verplaatsing richting Laarne op het programma. Lang geleden dat we met de club daar eens konden winnen, ook vorig jaar was Laarne één van de 2 ploegen waar we een 0 op 2 lieten tegen optekenen. Tijd om dat misschien eens recht te zetten.

21u is gelijk aan de laatste wedstrijd van de dag… Het zou leuk zijn als ik nu vol fierheid kan beginnen over onze B-ploeg. In mijn ogen speelden zij de voorbije 2 weken echt heel goeie oefenmatchen, vol gedrevenheid en vechtlust. Het was een plezier dat het team er voor ging. Jammer genoeg moest ik al na 2 minuten constateren dat er helemaal geen schwung te zien was, geen spelplezier, geen gedrevenheid en al zeker geen vechtlust. Ik kan alleen maar terug hopen, net zoals vorig seizoen, dat het volgende week beter gaat zijn. Ik had de voorbije weken gezien dat jullie wel iets in jullie mars hadden. En nu… ik zou zeggen, steek de koppen bij elkaar, en ga er verdikke voor! Niemand komt dan nog winnen in de Dreef.

Yes we can!
Team Onderons!
Grembergen Basketball!

 

< Terug naar overzicht Nieuws